Vard har inngått ny kontrakt på design og bygging av et ekspedisjonscruisefartøy til tyske Hapag-Lloyd Cruises, opplyser Vard i en pressemelding.

Vard Langsten har to lignende skip under bygging til samme rederi, og har nå fått kontrakt på å levere et til i denne serien for levering i 2. kvartal 2021, opplyser vard Langsten.

Det nye ekspedisjonsfartøyet vil bli med i Hapag-Lloyd Cruises Hanseatic-serien, sammen med de to fartøyene VARD allerede har under bygging for det tyskbaserte cruiseskipet.

Fartøyene er utviklet av Vard i nært samarbeid med Hapag-Lloyd Cruises. De er spesialdesignet for cruise i polarområdene i Arktis og Antarktis, og til destinasjoner i varme strøk som Amazonas.

Det nye, luksuriøse ekspedisjonsfartøyet blir på 16.000 bruttotonn, ca 139 meter langt og 22 meter bredt.

Fartøyet har sju passasjerdekk, med innkvartering for 230 passasjerer i 120 lugarer og suiter.

I likhet med søsterskipene vil det nye fartøyet ha høy standard på fasiliteter. Hanseatic-serien har vannsportsmarina, og moderne spa- og treningsområder.

Levering av det nye fartøyet er planlagt fra Vard Langsten i 2021.

Skroget vil bli bygd av VARD i Romania.

Roy Reite, adm. dir. i Vard, kommenterer oppdraget slik:- Det er oppmuntrende at kunder som Hapag-Lloyd Cruises kommer tilbake og bestiller enda et skip, det uttrykker hvordan de vurderer kvaliteten på våre fartøy og tjenester.  Vi har for tiden to skip under bygging som skal leveres til Hapag-Lloyd Cruises i 2019, og det er en ære å bli tildelt også denne siste kontrakten, sier Reite i pressemeldingen.