Ekteparet som er siktet for frihetsberøvelse av savnede Karoly Csenyi, ble fredag ettermiddag framstilt for varetektsfengsling i Romsdal tingrett.

SISTE kl. 18: Politiet ba om, og fikk medhold i fire ukers varetekt for ekteparet med brev-, besøks- og medieforbud, to av ukene i full isolasjon, bekrefter politiinspektør Knut Meek Corneliussen.

Kvinnens forsvarer, Roy Peder Kulblik, sa i forkant av framstillingen at han er pålagt taushetsplikt av politiet i saka.

– Kvinnen nekter straffskyld etter siktelsen, og opplever selvsagt situasjonen som vanskelig, sier Kulblik til Romsdals Budstikke.

Politiet ønsker lukket rett

Påtalemyndigheten ba om lukkete dører i fengslingen av hensyn til etterforskningen.

Sorenskriver Svein Eikrem behandlet pressens ønske om åpne dører i fengslingsmøtet, framført av TV2.

Etter en lukket behandling henviste Eikrem til at det generelt er svært viktig at pressen er til stede, men at det må veies opp mot hensynet til etterforskningen.

- Saka er i en innledende fase, og av hensyn til oppklaringen, finner retten det mest riktig å ta hensyn til påtalemyndigheten ønske, konkluderte Eikrem.

Mannen nekter også straffskyld

Mannens forsvarer, Olav Cecil Bowitz, sier klienten hans nekter straffskyld etter siktelsen.

- Jeg har hatt en lang prat med ham om denne saka. Han sier han ikke har noen kunnskap om denne saka, sier Bowitz til Romsdals Budstikke.

Bowitz sier etter fengslingsmøtet at mannen er lei seg:

– Han er trist og fortvilet over situasjonen.

Forsvaren sier mannen har forklart seg til politiet om saka, og vil fortsette å samarbeide med politiet.

Retten er lukket for begge parter.  Alle dokumenter i saka er klausulert for de to siktede, slik at de to forsvarerne har begrenset mulighet til å kommentere saka.

Olav Bowitz er forsvarer for den siktede mannen, og opplyser at også han nekter straffskyld. Foto: Sigrun Lossius Meisingset