Brannfolk gjennomsøkte nedtappet tjern – ingen spor etter savnet

Kl. 11.30 ble søket avsluttet uten resultat.

FJERNER PUMPENE: Rundt klokka 10.00 fjernet brannvesenet pumpene ved øvre Fuglsettjern.   Foto: Kristian Havnes Klemetzen

FJERNER PUMPENE: Rundt klokka 10.00 fjernet brannvesenet pumpene ved øvre Fuglsettjern.   Foto: Kristian Havnes Klemetzen

1: Øvre Fuglsettjønn ble tappet nesten helt ned, i søk etter savnede Karoly Csenyi. 2: Fuglsettjønna forsøkes tappet via sluser, men det går sakte. 3: Savnede var leieboer i Lyngvegen 44 i Hauglegda i Nordbyen.  

KONTROLLERER PUMPENE: Ca kl. 09: Sivilforsvaret kontrollerer at utstyret ikke har fått stein og slam i seg.   Foto: Kristian Havnes Klemtzen

SIVILFORSVARSADJUTANT: Ca kl. 09: Marius Watn og Sivilforsvaret har overvåket pumpingen gjennom natta.   Foto: Kristian Havnes Klemetzen

Nyheter

Pumpene har gått ved Øvre Fuglsettjern i Nordbyen i hele natt, i søk etter den savnede Karoly Csenyi. Fredag morgen er vannstanden i tjernet kraftig redusert.

SISTE: Kl. 11.30 ble søket avsluttet uten resultat.

Kl. 10.30 har brannvesenet fjernet pumpene, og er i ferd med å gjennomsøke tjernet i drakter.


Tømmer to tjern i søket etter savnet mann

Sivilforsvaret er nå på oppdrag fra politiet i gang med å tømme øvre Fuglsettjern for vann i forbindelse med at en mann er savnet.


Ca. kL. 09:

Sivilforsvarsadjutant Marius Watn jobber på stedet. Han roser samarbeidet med politiet, men vet ikke hva som vil skje videre.

- Det er fortsatt vanskelig å anslå tida som står igjen, sier Marius Watn i Sivilforsvaret.

- Har dere mer oversikt over hvor djupt det er nå?

- Nei, det har vi ikke. Vi fant ikke noen god oversikt over det før vi startet, men vi har kommet oss et godt stykke ned nå, sier Watn.

Han anslår at vannet har sunket med rundt ti centimeter den siste timen.


Kripos undersøker nå savnedes bolig

Savnede Karoly Csenyi var på jobb fredag, og bilen er parkert ved boligen i Nordbyen.

 

Jobbet i hele natt

Gjennom hele natta har deres folk overvåket pumpingen og holdt øye med utstyret.

- Pumpene våre er i utgangspunktet lagd for å pumpe vann når man skal flytte vann over lange avstander, for eksempel ved skogbrann. De tåler ikke å få stein og slam i seg, det kan fort by på litt utfordringer.


Siv Jørgensen Thomassen er nabo til den savnede mannen

– Ikke noe kjekt

– Vi oppdaget først på søndag at politiet var her oppe, da vi var oppe i bakken for å snu, sier nabo Siv Jørgensen Thomassen.

 

Roser samarbeidet

Watn roser samarbeidet med politiet.

- Det er veldig bra. Vi har fått et oppdrag med å få vannet ut av tjernet. De kommer innom iblant og får en oppdatering på status her, forteller han.

Sivilforsvarsadjutanten vet ikke om pumpene skal i drift flere ganger.

- Foreløpig har vi ikke fått noen informasjon om hvorvidt politiet ser for seg at pumpene også skal brukes på det nedre tjernet, sier Marius Watn.

Politiet ønsket ikke å kommentere forsvinningssaken da Rbnett tok kontakt, men varsler at de kommer med en oppdatering seinere i dag.