En enstemmig nominasjonskomité i Aukra KrF har nominert Helge Kjøll jr. til partiets ordførerkandidat til kommunevalget i 2019. Det opplyser partiet i en pressemelding.

– Vi er veldig glade for at Helge Kjøll jr. ønsker å satse videre i politikken i neste kommunestyreperiode. Han er motivert og ønsker å gjøre det som skal til for å gi innbyggerne i Aukra kommune de tjenestene og den servicen den enkelte trenger og har krav på.

Det sier Jan Magne Breivik i pressemeldinga. Han leder Aukra KrF, og nominasjonskomiteen.

«KrF har og vil fortsatt kjempe for «ett varmere samfunn». Alle skal være med, uansett hvor man står i, i livet», skriver han også.

Brivik beskriver ordførerkandidaten som en lyttende person, lojal og med godt humør.

– Videre er han en engasjert person som jobber for at alle skal ha det godt rundt seg, skriver Breivik.

Helge Kjøll jr. er til daglig rektor ved Molde folkehøgskole.

«Begeistringsleder»

Partiet karakteriserer Kjøll også som «en begeistringsleder med klart fokus på gode relasjoner, godt samarbeid og at skolen han leder skal være under kontinuerlig utvikling og fornyelse.»

Kjøll har etter denne perioden sittet 12 år i Aukra kommunestyre. De fire første årene ledet han Livsløpsutvalget. Han har vært varaordfører de to siste kommunestyreperiodene.

– Helge Kjøl jr. kjenner Aukra kommune svært godt, og har gjennom flere års deltakelse i interkommunale selskap som bl.a. Romsdal Regionråd og GassROR IKS et stort politisk nettverk. Han har vært aktiv innen barne- og ungdomsarbeid i Aukra kommune, både gjennom Gossen idrettslag og i Gossen Ving, skriver partilederen.

– Fastlandsforbindelse viktig

Breivik begrunner også valget med disse sidene ved ordførerkandidaten:

– Helge Kjøll jr.er opptatt av fortsatt god utvikling av Aukra kommune. Fastlandsforbindelse er viktig for videre utvikling av kommunen. Helge Kjøll jr. mener at kommunen kan markedsføres enda bedre og at Aukra kommune må jobbe for å få bedre kontakt med ungdommer som flytter ut av kommunen. Han mener også at det er videre viktig med sterk fokus på rekrutering til kommunale stillinger. Helge Kjøll jr. brenner for en god og verdig eldreomsorg, gode oppvekstvilkår for barn og unge og å støtte oppunder alt frivillig arbeid i Aukra kommune.