Rådmann Ketil Ugelvik orientert om status for prosjektet, og om prosessen. Entreprenør Opstad Maskin er nå i gang med arbeidet.

Kanten på plassen skal avsluttes med steiner med kjetting mellom. Det har vært snakk om bru fra bua, det blir det ikke noe av, men det skal graves en kanal fram mot fjell ved bua. Leikeplass kommer som eget prosjekt, dette skal det søkes tippemidler til.

Fra heller til dekorbetong

Opprinnelig var plassen tenkt hellelagt neste år, men Høyregruppa fikk formannskapet med på vedtak om ekstraløyving på 800.000 kroner, å erstatte heller med dekorbetong, og å få gjort arbeidet ferdig nå.

Rådmannens forslag til kommunestyret var dermed å øke ramma med 800.000, finansiert med momskompensasjon og lån.

Belysning

I kommunestyret kommenterte flere at det var bra å få hele jobben gjort nå, i stedet for å la det går over tid. Også spørsmål om belysning kom opp, med poengtering av at dette burde inn i planen på et tidlig tidspunkt.

Enstemmig

Inger Liser Trønningsdal (H) la fram nytt forslag til vedtak: «Prosjektet Tusenårsplassen får ekstraløyving på inntil kr 900.000 til dekorbetong og belysning i tråd med vedtatt plan. Vi ber også om at administrasjonen kommer tilbake med sak om kostnader for å ferdigstille trekaia og gangvegen fram mot Coop.»

Dette ble enstemmig vedtatt.

Flytende gangveg

Rådmannen opplyste også at kommunen har kjøpt tomta ved Midsund Marina, slik at den flytende gangvegen ut til marinaen kan bli en realitet.

– Gangvegelementene er satt i produksjon, og blir lagt ut i løpet av kort tid, sa Ugelvik.