Navnene ble torsdag ettermiddag publisert på hjemmesidene til nye Molde kommune.

Intern utlysing

De sju topplederstillingene var utlyst internt i Midsund, Molde og Nesset kommuner med søknadsfrist 15. mai. Søkere har nå blitt intervjuet. Prosjektrådmann Dahl ønsker en toppledergruppe som består av følgende personer:

  • Assisterende rådmann: Britt Rakvåg Roald

  • Kommunalsjef oppvekst, kultur og velferd: Ann-Mari Abelvik

  • Kommunalsjef helse og omsorg: Tanja Thalén

  • Kommunalsjef teknisk, plan, næring og miljø: Eirik Heggemsnes

  • Analyse- og utviklingssjef: Randi Myhre

  • Personal- og organisasjonssjef: Astrid Abelseth

  • Økonomisjef: Kurt Magne Thrana

De sju har frist på seg til 28. juni med å bekrefte om de takker ja til stillingene.

Prosjektrådmannen opplyser at det var til sammen 15 søkere på en eller flere av stillingene. Det var én søker fra Nesset, to fra Midsund og resten fra Molde kommune.

Lederkompetanse

– I vurderinga er det blant annet lagt vekt på den enkeltes kompetanse og erfaring som ledere, samt kvalifikasjoner i henhold til de kravene som var satt stillingsutlysningen, sier prosjektrådmann Arne Sverre Dahl.

– Den nye kommunen må ha ledere som har nødvendig kompetanse, er dedikerte og som har stor arbeidskapasitet, men som også er ydmyke, sier han.

– Ledergruppen må dessuten kunne jobbe godt som et team, føyer han til.

Har fått bistand

Prosjektrådmannen har i tilsettingsprosessen fått bistand fra rådmennene i Midsund og Nesset kommuner, Ketil Ugelvik og Anne Grete Klokset. Representanter fra arbeidstakerorganisasjonene har vært Cecilie Sandvik (Utdanningsforbundet) og Sissel Bugge (Fagforbundet). Personalrådgiver Anne Mari Mordal fra Molde kommune har bistått med det administrative arbeidet.

De nye lederne blir en del av prosjektorganisasjonen for nye Molde kommune fra høsten 2018. De vil fordele arbeidstiden sin mellom eksisterende stilling og arbeid for den nye kommunen etter nærmere avtale.