Det er NRK som skriver at det i et hemmelig dokument kommer fram at det kunne lønnet seg å fortsette forhandlinger med entreprenørene.

Dokumentet er en juridisk utgreiing fra advokatfirmaet Wiersholm, som er bestilt av Skanska Norge.

Dette dokumentet skal i følge NRK ha blitt sendt til Sykehusbygg kvelden før det avgjørande styremøtet og til styrelederen i Helse Møre og Romsdal morgenen dagen etter.

Styret i Helse Møre og Romsdal skal ha gjort vedtak uten at juridiske vurderinga ble gjort kjent under møtet.

Kommunikasjonsdirektør Audun Lågøyr i Skanska sier til NRK at Skanska har kommet med innsparingsforslag til prosjektet på flere hundre millioner kroner.

Overfor NRK bekrefter prosjektleder Helle Jensen i Sykehusbygg at hun har mottat et notat fra Skanska kvelden før styremøtet 13. juni.

– Vi realitetsbehandler ikke slike notat, sier Jensen til NRK og opplyser om at adm dir Espen Remme ble orientert, men  de vurderte at dette ikke på noen måte påvirket vurderingen.

Til NRK sier Jensen at det ville være i strid med lov om offentlige anskaffelser å offentliggjøre notatet for styret.

Styreleder i Helse Møre og Romsdal, Ingve Theodorsen, som fikk dokumentet om morgenen samme dag som styret vedtok å avlyse anbudsrunden, sier til NRK at han ikke fikk tid til å lese dokumentet, men at det neppe hadde endret noe.

– Det var umulig å fortsette forhandlingene, mener styrelederen, ut fra informasjon fra Sykehusbygg om at det ikke var mulig å komme ned på ønsket pris.

Kommunikasjonsdirektøren i Skanska sier til NRK at han opplevde dialogen med Sykehusbygg som god lenge.

– Det er pussig at de bryter prosessen før de ser det endelige tilbudet fra vår side. Da må det være noe annet som uroer helseforetaket. Vi trudde de var ute etter å få den best mulige løsninga til riktig pris. Vi klarte å gjennomføre en slik prosess i Tønsberg og trodde dette var mulig også i Møre og Romsdal.