Siden Aleris har vunnet anbudskonkurransen til Helse Midt-Norge om å utføre MR- og Røntgen i Møre og Romsdal, avslutter Medi 3 i Kristiansund sin virksomhet 1. juli i år. Men tjenesten fra Aleris utføres kun i Ålesund, noe som betyr stor merkostnad og tidsbruk for pasienter fra Nordmøre og Romsdal.

Derfor har private krefter, i regi av radiograf Andreas Bulling, som har vært leder for Medi 3s Kristiansund-avdeling, fått lokale bidragsytere med på å videreføre tilbudet i Kristiansund.

– Jeg opplever bekymring fra leger og pasienter som ønsker å beholde et lett tilgjengelig, lokalt tilbud med kort ventetid. Selv om dette blir uten refusjonsordning med helseforetaket tror jeg mange vil benytte seg av tilbudet, ikke minst gjennom helseforsikringer, sier Andreas Bulling i en pressemelding tirsdag.

Tidkrevende å reise til Ålesund

Han understreker at det for mange kan være krevende å vente på time i Ålesund og bruke timesvis på transport for en undersøkelse som kan ta 20 minutter. Han ønsker at det fortsatt skal være et lett tilgjengelig tilbud til pasienter, slik at de kan bli undersøkt så raskt som mulig på en god helsefaglig måte, også de som ikke er prioritert til time på sjukehusene i Molde og Kristiansund.

Det nyoppretta selskapet Kristiansund Røntgen overtar lokaler, maskiner og utstyr etter Medi 3 i Kristiansund, uten at det blir opphold i driften. Opprinnelig ble Kristiansund Røntgeninstitutt etablert i 1997, men det i 2013 kjøpt opp av Medi 3.

Det lokale investeringsselskapet Bølgen Invest går inn som eier i nyetablerte Kristiansund Røntgen. Helseinnovasjonssenteret og innovasjonsselskapet Vindel bistår selskapet med råd og veiledning i oppstartsfasen.

Tilbudet vil foruten MR- og røntgen-undersøkelser omfatte mammografi, beintetthetsmålinger og ultralyd.