Svensk kvinne omkom etter basehopp i Eikesdalen

Kvinnen ble funnet av klatregruppe fra Romsdal fjellredningsgruppe.

Det var klatrerne fra Romsdal alpine fjellredningsgruppe som etter et par timers klatring opp Katthammeren fant den forulykkede basehopperen livløs. Vedkommende ble senere på kvelden bekreftet død.   Foto: Sigmund Tjelle / Driva

Alle nødetatene rykket ut til basehoppulykke i Katthammeren i Eikesdalen lørdag ettermiddag.   Foto: Sigmund Tjelle / Driva

Både et Sea King redningshelikopter og et ambulansehelikopter deltok i aksjonen etter basehoppulykka i Katthammeren i Eikesdalen.   Foto: Asgeir Bersås

Nødetatene kom til stedet, og ventet en stund på Fjellredningsgruppa.   Foto: Sigmund Tjelle / Driva

Nødetatene ventet på Fjellredningsgruppa siden den forulykkede lå i bratt og vanskelig tilgjengelig terreng.   Foto: Sigmund Tjelle / Driva

Nødetatene ventet en stund på Fjellredningsgruppa.   Foto: Sigmund Tjelle / Driva

Sea King-redningshelikopter kom først til stedet. Det ble også rekvirert et ambulansehelikopter.   Foto: Thomas Andre Toven

Nyheter

SISTE SØNDAG KL. 09.40: Det var en svensk kvinne i slutten av 20-åra som omkom etter basehopp fra Katthammeren i Eikesdalen lørdag ettermiddag. Det opplyser operasjonsleder Erik Mikalsen til Rbnett søndag morgen. Kvinnen var i følge med to menn, også de fra Sverige.

– De to får oppfølging av en pårørendekontakt fra politiet, sier Mikalsen.

Aksjonen i Eikesdalen ble avsluttet i 22-tida lørdag kveld, da avdøde ble flydd til Molde sjukehus.

Både et Sea King redningshelikopter og et ambulansehelikopter deltok i aksjonen.

SISTE LØRDAG KL. 22.37: Operasjonsleder Arild Reite bekreftet overfor Rbnett lørdag kl. 22.37 at basehopperen som forulykket i Katthammeren, ble funnet omkommet.

Klatrerne fra Romsdal fjellredningsgruppe nådde fram til ulykkesstedet i 21-tida og fant da vedkommende livløs. Lege bekreftet senere at personen var død.

Man er i ferd med å varsle pårørende. Politiet ønsker derfor ikke å si noe som helst om hvem basehopperen er.

Politiet meldte lørdag kl. 17.35 om en basehoppulykke fra Katthammeren i Eikesdalen, og alle nødetatene rykket ut til stedet.

Et Sea King-helikopter var først på stedet, og så fallskjermen til basehopperen i bratt terreng ca. 800 meter fra toppen. Det opplyste operasjonsleder Tove Anita Asp til Rbnett litt før kl. 18.

Helikopteret fikk ikke kontakt med den forulykkede, så det ble bestemt å sende mannskaper ut i terrenget. Området var bratt og ulendt.

Kl. 19.12 opplyste Asp til Rbnett at klatrere var ankommet, og i ferd med å planlegge ruta.

– Det kan ta timer for dem å nå fram, sa Asp da. Ca. to timer senere kom de altså fram til ulykkesstedet og fant personen uten liv.

Asp opplyste at det var tre basehoppere på stedet, men politiet ga tidlig lørdag kveld ingen nærmere informasjon om hvem de involverte er.