På søndag er det igjen tid for den årlige åpningen av Hjertøya. I år feirer Hjertøyas venner 25-års jubileum, og foreningen ser tilbake på årevis med hardt arbeid og dugnadsvilje.

– Hjertøyas venner startet opp i 1993, og tok over husmannsplassen på øya tre år senere. I år har vi en utstilling på låven hele sommeren med bilder fra de 25 årene foreningen har holdt på. Her får man se bilder av prosjekter, dugnader og personer som har vært med i løpet av disse årene. I dag har vi omtrent 200 medlemmer i foreningen der 25 er veldig aktive, forteller leder i Hjertøyas venner, Vigdis Høstmark.

Årets program

Åpningen av Hjertøya starter 12.30, og tema for dagen blir sei. Jarle Sanden vil holde foredrag om sei, og det vil bli servert sei med flatbrød og smør. Det blir også krabbefiske for barn, fotball og musikkinnslag fra kulturskolen. Man kan ikke grille på grunn av forbud, men kafeen er åpen med servering av pølser i tillegg til vanlig kiosksalg.

I sommer vil det også arrangeres aktiviteter som barneleker, øyvandring og Schwittersdag for barn med Vivi Sunde. Sesongen avsluttes med en friluftsgudstjeneste i august. Datoene for aktivitetene blir annonser på Hjertøysommer sin Facebookside. Høstmark forteller videre at hun gleder seg til sommeren.

– Sommeren i fjor var flott, og på de beste dagene gikk båtene kontinuerlig. I år er sesongen lengre, så vi håper igjen på bra vær og at folk kommer. Så lenge folk kommer er kiosken åpen!

Båtavganger

På åpningsdagen går første båt klokken 11. Avgang i år er fra Reknesmoloen. Ellers går båten ut hver time fra 12 til 17 i hele sommer, med retur kvart over hver hele time. Hjertøyruta vil være i trafikk hver dag unntatt mandager fra 17. juni til 19. august.