Storm på Ona – regn for første gang på over en måned i Romsdal

Torsdag blir det regn og på fredag sterk vind.

NÅ KOMMER «GRISEVÆRET»: Kringstadbukta og de andre strendene i regionen vil ikke være særlig egnet for soling og bading de neste dagene – i hvert fall ikke for de med normale preferanser for den slags aktiviteter.  Foto: Per Tormod Nilsen

Nyheter

Ifølge meteorologenes nedbørsmålere, har det ikke vært regn i romsdalsregionen siden fredag 11. mai. Det har satt sitt preg på både gressplener og planter – og har ført til bålforbud og oppfordringer om ikke å bruke hageslangen på grunn av krympende vannreserver.

Men nå kommer vestlandsværet tilbake, også med nedbør. Verst blir det i ytre strøk, ifølge Meteorologisk institutt og yr.no.

Første runde med nedbør melder sin ankomst rundt midt på dagen torsdag. På Ona forventer de i første omgang rundt sju millimeter nedbør, mens det i Molde bare blir et par millimeter med regn. På Åndalsnes og i indre strøk blir det enda mindre.

Fredag blir det vind – på Ona varsler yr.no om sterk kuling og liten storm på dagtid fredag. Det generelle varselet fra Meteorologisk institutt er at det fra «tidlig torsdag ettermiddag ventes kraftig vind fra sør med svært kraftige vindkast på 25-35 m/s. Seint torsdag kveld dreier sørvest, fredag ettermiddag minkende». De minner også om at gjenstander med store vindfang kan blåse over ende, og oppfordrer alle om å feste løse gjenstander.

I kommende uke ventes det også nedbør. Ifølge varslene blir det mest regn i indre strøk av Nordmøre og Romsdal. Ifølge yr.no vil det regne bare moderat i Molde på onsdag, mens storm.no melder om nærmere 30 millimeter med nedbør over Rosenes by denne dagen. Uansett kan det nok tyde på at tørketiden er over for romsdalsregionen for denne gang og at det dermed igjen vil bli tillatt å grille – dersom det skulle bli opplett og fint vær igjen en av dagene.