Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 13. juni.

  Foto: Evan Vucci / NTB scanpix

Nyheter

KCNA: Kim til USA

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har akseptert USAs president Donald Trumps invitasjon til å besøke USA, ifølge KCNA. Det nordkoreanske nyhetsbyrået opplyser også at Kim inviterte Trump til Nord-Korea under deres møte i Singapore tirsdag.

«De to topplederne aksepterte med glede hverandres invitasjon, overbevist om at det vil være en ny viktig anledning til å forbedre relasjonen mellom Nord-Korea og USA», heter det i rapporten fra nyhetsbyrået.

Mann skutt med luftvåpen i Oslo

En mann ble truffet i armen av et prosjektil fra et luftvåpen, mens han jobbet på Ila i Oslo. Mannen er kun lettere skadd, men politiet ser alvorlig på saken.

– Mannen er i midten av 30-årene og var på jobb da han ble truffet. Han er ikke hardt skadd, men er sendt til legevakten for å få såret i armen behandlet, sa operasjonsleder Magne Olsvoll til NTB. Ifølge operasjonslederen skal mannen trolig ha blitt skutt fra et vindu i bebyggelsen rundt.

Angrep i Jemen

Regjeringsvennlige styrker har innledet et angrep mot havnebyen Hodeide i Jemen. Flere nødhjelpsorganisasjoner har tidligere advart mot angrepet, som har vært varslet, fordi de mener det vil kunne forverre situasjonen i det fattigste landet i den arabiske verden.

Jemen importerer 90 prosent av all mat, og 70 prosent av den blir levert via havnen i Hodeida, ifølge FN. Et angrep på byen kan bety nær full stans i nødhjelpen og true hundretusener av liv.

To menn gikk løs på busspassasjerer

To gjerningsmenn i 20-årene er pågrepet etter å ha gått løs på tilsynelatende tilfeldige passasjerer på en buss som skulle fra Madla til Tananger. Ingen personer ble alvorlig skadd i hendelsen, opplyser operasjonsleder Irene Ragnhildstveit i Sørvest politidistrikt til NTB.

Politiet ble varslet av en passasjer på bussen klokken 2.10 natt til onsdag. Da politiet kom til stedet, ble mennene raskt pågrepet like utenfor bussen, som hadde stoppet i Sande-området på fylkesvei 509. Mennene framsto som påvirket av alkohol.

To skadd etter trafikkuhell

En bil som kjørte på rødt lys, ble påkjørt av en trikk og en drosje ved Olaf Ryes plass i Oslo sent i går kveld.

– En kvinne og en mann som satt i personbilen, er kjørt til sykehus og legevakt. Skadeomfanget er ukjent. Ingen av passasjerene på trikken eller i drosjen ble skadd, sa operasjonsleder Magne Olsvoll til NTB.