Norsk kokk vant Bocuse d'Or Europa

Den norske kokken Christian André Pettersen og teamet hans vant Bocuse d'Or Europa. Nå venter verdensfinalen i Lyon.

Norges Bocuse d'Or-vinner Christian André Pettersen i aksjon i europafinalen i kokkekunst i Torino tirsdag.  Foto: Kulturmeglerne / NTB scanpix

Nyheter

Pettersen vant i konkurranse mot 20 andre kokker. Sverige og Danmark gjorde det sterkest av de øvrige landene – med henholdsvis sølv- og bronsemedalje.

Dermed lever fortsatt drømmen om å kåres til verdens beste kokk for Christian André Pettersen, som til daglig er kjøkkensjef på Mondo i Sandnes.

Norge har siden 1987 vunnet fem gull, tre sølv og to bronser i Bocuse d'Or. Årets kåring holdes i den franske byen Lyon i januar 2019.

– Det høres pompøst ut, men han er god på det meste og spesielt teknikk. Han er veldig bevisst på hvordan han beveger seg og kutter i kjøttet, også er han selvfølgelig veldig flink til å lage god mat, sa lagkamerat Rasmus Johnsen Skoglund til NRK forut for dagens seier.

Seieren kom etter at det norske laget presenterte en kjøttrett og en fiskerett for et internasjonalt dommerpanel. Pettersen benyttet blant annet mandelpoteter fra Vestvågøy for å representere hjemlandet.