Kjører stil: Fireåringene Emrik-Lionel Skutholm (f.v.), Elise Vågen Male og Teodor Farstad har jobbet med monstrene og monsterfilmen i mange uker. I mai var det premiere for Monsterfilm. Ingen premiere uten rød løper, som var utrullet for anledningen.  Foto: Rigmor Hagen

POSTNUMMER 6433 HUSTAD

Fireåringer på rød løper til egen premiere

Fireåringene Emrik-Lionel, Elise og Teodor syntes det var stor stas å få vise fram Monsterfilmen til foreldre og besteforeldre.

– Det var ikke skummelt å lage monster. Det var kult!, sier Teodor Farstad (4), som sammen med jevnaldringene Emrik-Lionel Skutholm, Elise Vågen Male og resten av avdeling Melen har laget monsterfilm i Hustad barnehage.

Monstermedvirkning

Ungene har laget monster av papp, de har klippet, limt og fargelagt. Etterpå har de laget film der de viste fram og presenterte monstrene. Alt ledd i et pedagogisk arbeid tilknytta temaet for årets barnehagedag: La meg skape.

Skumle greier: Rundt 20 barn fra avdeling Melen i Hustad barnehage har laget monstre av papp. Her et knippe av dem idet de får spørsmålet: «Hva sier monstre?». Svaret: «UAAAH!»  Foto: Rigmor Hagen

 

– Barnas medvirkning er viktig, og vi spurte hva de ville gjøre. De ville lage monster, og så kom vi fram til at vi også skulle lage en film. Det å skape, være engasjert og se at det blir resultat av det de gjør er veldig lærerikt, sier barnehagelærer Hanna Sandblåst Gjerde.

Motorisk og sosial utvikling

De 20 tre-fireåringene på avdeling Melen har vist stor entusiasme underveis.

– Det er egentlig besteforeldredag, men flere av foreldrene insisterte på å komme til filmvisninga. Det var helt greit, ler Gjerde.

– Hvorfor er det viktig at barn skaper?

– Skapende virksomhet gjør at barna utvikler seg sosialt og motorisk, de får brukt sansene og tilegner seg mye forskjellig kunnskap, sier pedagogisk leder Benedikte Halås.

Skapende: Fireåringene Emrik-Lionel Skutholm (f.h.), Elise Vågen Male og Teodor Farstad har jobbet med monstrene og monsterfilmen i mange uker. I mai var det premiere for Monsterfilm.  Foto: Rigmor Hagen

 

Hinderløype

Barnas medvirkning var synlig også på premieredagen. I billettluka utenfor avdelinga satt ungene i strålende solskinn og delte ut billetter. Inne serverte de sjampanjesaft fra stettglass og tok i mot billetter i luka når filmen skulle begynne.

Og ingen premiere uten rød løper. Elise tøyser med at den røde løperen en hinderløype, og viser stolt fram monsteret hun har laget av en stor boks, med rosa-lilla øyne og en gapende, litt skummel munn.

– Jeg har klippet og lima ark på den. Det blir popcorn og saft på filmen, sier hun.

Rosamonster: To rosa monstre i ulike størrelser.  Foto: Rigmor Hagen

 

Teodor, som skulle være konferansier under filmen, sier at det er gøy å lage ting. Han og Emrik-Lionel har brukt en matpapirboks som utgangspunkt for monsteret.

– Våre monstre er litt mindre enn Elise sitt, men vi er større enn henne og skal begynne samtidig på skolen, fastslår Teodor, som blir fem i høst.


Derfor besøkte vi alle postnumrene i distriktet

Artikkelserien på over 60 saker er blitt til ut fra et ønske om å vise fram hele dekningsområdet vårt – i en og samme avis. Og artiklene blir publisert på nett utover juni.