Nå får du en smak av verden i Molde

Det internasjonale matmarkedet er tilbake på Rådhusplassen.
Nyheter

MOLDE: Siden tirsdag har flere smaker fra hele verden vært tilgjengelig på Rådhusplassen i Molde. Italia, Hellas, Frankrike, Nederland, Spania, Mexico. Ulike matlukter blandes sammen og skaper internasjonalt preg i hjertet av Molde.

– Glad for å se oss

Bak spekepølser og høge stabler av ost står Stefano fra Torino i Italia. Han har vært en del av det internasjonale matmarkedet i åtte år. Selve markedet har eksistert i 15. I tre måneder reiser selgerne Norge rundt.

– Det er så gøy! Moldensere elsker parmesan og parmaskinke. De setter virkelig pris på italiensk mat, og de blir glad for å se oss igjen, sier han, mens han pakker ned de siste salamipølsene i en pose en kunde har bestilt.

– Den veger tre kilo, ler han.

I naboboden står søskenparet Ada og Damian fra Polen. De selger greske oliven for et svensk selskap.

– Skikkelig internasjonalt! sier Ada, og forteller at de nå er tom for fetaost.

– Dere elsker virkelig fetaost! Så oliven med feta er utsolgt. Men vi har flere andre gode typer. Menn elsker med oliven og hvitløk, mens favoritten blant damene er sitron og oregano, forteller hun. Sjøl likte hun ikke oliven da hun begynte i jobben.

– Men jeg har lært meg å like det. Nå elsker jeg det!, sier hun.

Den aller største salgsboden kommer fra Frankrike.

– Vi har mye fransk mat, men også spansk og meksikansk. Her kan du la deg inspirere og drømme deg bort midt i heimbyen din, sier den franske selgeren.

Lørdag er siste dag for matmarkedet i Molde.