Det gikk heftig for seg da banebilene med sine drevne BMW-sjåfører slapp til på kaiområdet i Bud lørdag. Mye røyk, intens lukt av brent gummi og drønn av kraftige motorer hører med når BMW-folket samles til show og bilfest. Tusenlappene fikk bein å gå på, eller rettere sagt, dekk å gå på, i det intense oppvisningsshowet.

Svidd gummi

Arrangøren GS-bildeler antok at nærmere 3.000 mennesker personer var på plass for å få med seg showet med de råsterke bilene. For mange var oppvisningsshowet med de tre såkalte driftingbilene høydepunktet i Bud. Svidd gummi for mange tusenlapper hører med når bilfolket samles i Bud. Mange har kjørt langt for å få med seg jubileumsutgaven av det populære BMW-treffet. Ikke Kevin Klinge. 28-åringen som bor på Midsund var én av tre som var med på lørdagens børning.

Kostbar hobby

- Dette var skikkelig artig. Det å få anledning til å kjøre slikt og lage piruetter er stort, ikke minst når det skjer i lovlige former som dette. Så veldig vanskelig er det ikke å lage piruetter og spinne rundt. Jeg kjører en bil som jeg sjøl har bygd opp fra bunnen. Det gjorde jeg fra 2013 til 2015, da jeg solgte den. Nå har jeg kjøpt den tilbake. Jeg har satt inn ny motor og gitt den nytt utseende. I dag var det GS-bildeler som sponset dekkene. Men noe billig hobby er ikke dette. Forrige helg var jeg på gatebiltreff på Våler ved Elverum. Da gikk det med dekk og bensin for cirka 25.000 kroner. Ganske artig det også, sier en fornøyd Kevin Klinge.

Jubileumstreff

Fornøyd er også Morgan Wøien hos GS-bildeler. Helgas treff i Bud er det tiende som arrangeres. Wøien sier det er viktig å komme i kontakt med BMW-eierne ved å arrangere et treff som dette. Spesielt i en tid der det meste handles på nett vektlegger spesialforretningen i Bud å invitere BMW-folket til en årlig sommersamling. Auksjon var en av innslagene i det fine sommerværet.

- Vi startet forsiktig for ti år siden med å sende ut invitasjon til noen bileiere i området. I løpet av disse årene har treffet vokst seg så stort som dette. Vi ønsker med treffet å gi noe tilbake til kundene våre. Det å kunne slå litt på stortromma synes vi er bra. Også kveldsarrangementene har blitt større fra år til år. Kortesjen som avslutter dagsarrangementet er en stor happening. Der er det med så mange biler at jeg vil tro at når den siste kjører ut fra Bud så er den fremste allerede på tur over broene på Atlanterhavsveien. Dette er ingen inntektskilde for oss. Vi bruker mye mer enn det vi klarer å omsette på en slik dag. Dette handler om reklame og det å gi noe tilbake til kundene. Alle de som slo til på auksjonen gjorde gode kjøp. For GS-bildeler ble det ingen god handel, forteller Wøien som også trives når han kan lage show med sin Elvis-oppvisning. Nå i helga er det derimot show for BMW-folket det handler om.