– Vi prøver å gjøre vegbanen så bra som mulig for MC-folket, og fjerne grus og tette sprekker i vegdekket, sier seksjonsleder Jan-Erik Myhr.

Motorsyklistene får like høy oppmerksomhet fra Statens vegvesen som bilistene.

– Vi anstrenger oss for å ivareta motorsyklistenes ve og vel når de ferdes på vegene. Vi har etablert MC-forum – et tiltak rettet mot MC-førere og mopedister. Der har vi godt samarbeid med Norges Motorsykkel Union, politiet og fylkeskommunen. Målsettingen er å ha et så godt vedlikehold av vegene at de blir best mulig for motorsyklistene og mopedistene, forklarer seksjonsleder Jan-Erik Myhr ved Statens vegvesen.

Han forteller at MC-forum brukes blant annet til å skaffe seg informasjon fra MC-folket om konkrete forhold på vegene som bør utbedres.

– Norsk Motorsykkel Union (NMCU) har en meldingstjeneste på heimesidene sine. Der kan MC-førere melde fra om ting de ser som burde vært rettet på. Fra Statens vegvesens side har vi gitt entreprenørene et eget ansvar for å kontrollere vegnettet. Det kan være grus og sand som må fjernes fra vegbanen, humper i vegen eller sprekker i vegdekket. Dette er ting vi ønsker orden på tidligst mulig etter at vinteren har sluppet taket og det er tid for MC-sesong. Gjennom MC-forum har vi fin dialog mellom MC-folket, politiet, fylkeskommunen som vegeier og oss som vegmyndighet, sier Myhr.

– Vi har stadig større oppmerksomhet mot å gjøre vegbanen så bra som mulig for motorsyklistene, og så vidt jeg kjenner til, har vi ikke opplevd noen uønska hendelser hittil i år som følge av forhold på vegbanen, sier Myhr.

Statens vegvesen er også ansvarlig for førerprøvene motorsyklister må ta.

– Vi arrangerer også en årlig trafikksikkerhetsdag for motorsyklister og mopedister. I fjor var arrangementet i Molde sentrum, i år i Trondheim, neste år tilbake i Møre og Romsdal igjen, sier Jan-Erik Myhr og kollega Terje Hafell i Statens vegvesen.