Medalje og heder til Bjørg fra Bud

Norges Husflidslags høyeste utmerkelse til vever og håndverker Bjørg Hustad.

Bjørg Hustad fra Bud (i midten) mottok Norges husflidslags høyeste utmerkelse. Utdelt av styreleder Berit Rønningen til venstre og direktør Marit Jacobsen (t.h.), begge fra Norges Husflidslag.   Foto: Helene Henriksen, Norsk Husflidslag

Nyheter

Husflidhåndverker og håndvevermester Bjørg Hustad fra Bud ble lørdag kveld hedret med Norges Husflidslags fortjenstmedalje i gull, opplyser Norsk Husflidslag i en pressemelding.

Organisasjonen har landsmøte i Molde, og utdelingen foregikk under festmiddagen på Seilet.


Husflids-Norge inntar Molde i helga

130 deltakere kommer til landsmøtet i Norges Husflidslag i Molde 1.–3. juni. To utstillinger blir åpne for publikum.


- Bjørg Hustad har gjennom flere tiår arbeidet som håndvever, og har siden 1982 drevet firmaet Skyttel Vev. Bjørg Hustad hedres med fortjenstmedaljen på grunn av den enorme innsatsen hun har lagt ned i heve kompetanse innen vevfaget, drive opplæring og legge til rette for at det skal være mulig å jobbe som profesjonell håndvever.

Bjørg Hustad var den første i Norges om tok mesterbrev i håndveverfaget. Det som er unikt med Bjørg, i tillegg til hennes høye faglige kompetanse, er hvordan hun på raust vis har jobbet for å også bedre andres kompetanse og arbeidsvilkår.

Bjørg var med å danne Husflidhåndverkerne i Møre og Romsdal, og hun var leder av laget i mange år. Senere var hun med i dannelsen og driften av Skaret Håndverker Gård, som besto av verksteder og var en regional salgsarena for husflidsprodukt. Hun har også ledet bransjeorganisasjonen Tekstilhåndverkerne i NHO.

Bjørg har i mange år hatt praktikanter og lærlinger på verkstedet sitt, både fra inn- og utland, og vært lærer på den modulbaserte vevopplæringa i regi av Studieforbundet kultur og tradisjon og Norges Husflidslag.

Vi er stolte av å ha en ressurs som Bjørn Hustad i Norges Husflidslag, og gratulerer henne så mye med den velfortjente tildelingen av fortjenstmedaljen, heter det i pressemeldingen.