I RB’s omtale (lørdag 26. mai) av saken om Malme skole i kommunestyret den 24. mai, ble følgende sitat fra rådmannen gjengitt:

Rådmann Anders Skipenes mener at sitatet er tatt ut av sammenhengen, og ønsker å presisere følgende:

– Rådmannen har på kommunestyrets bestilling gjennomført møte med alle involverte parter ved Malme skole (skoleledelse, ansattes tillitsvalgte og representanter for FAU). I dette møtet diskuterte vi ulike løsninger; både paviljongløsning med samling av alle elevene på Sylte skole og en paviljongløsning ved Malme skole, og oppgradering av eksisterende skolebygg. De ansatte ved skolen og skoleledelsen var tydelig i sin tilbakemelding på at de ønsket en oppgradering av bygget, og at de mente at en paviljongløsning ikke vil være en like god løsning for skoledriften. Representantene fra FAU uttalte at deres primære mål var at elevene skal sikres forsvarlige lokaliteter, og at de kunne akseptere en løsning som innebærer oppgradering av Malme skole under forutsetning av at de forholdene som er påpekt i tilstandsrapport og av FAU, utbedres før skolestart 2018/19.

– Det er altså ikke slik at FAU har tatt stilling til hvilken løsning som er best, men - under forutsetning av at nødvendig oppgradering av bygget gjennomføres, akseptert den løsningen som ansatte og skoleledelse ønsker, presiserer rådmannen.