Ifølge nettstedet Vær og vind var den gamle rekorden på 28.1 grader målt på Sunndalsøra 28. mai 1988. Det er med andre ord også første gang gradestokken har passert 30 varmegrader i Møre og Romsdal i mai.

Også torsdag har det vært målt høye temperaturer, men kl 14 hadde temperaturen på Marstein gått ned til 26,5 grader, ifølge oversikten på Yr. Akkurat da var Sylte i Surnadal varmest i fylket med sine 26,8 grader. Seinere steg temperaturen til 30 grader også torsdag på Marstein, altså tangering av rekorden fra dagen før.

Ifølge Yr ble målestasjonen på Marstein opprettet i februar 2010. Den ligger 67 meter over havet, like ved den nedlagte jernbanestasjonen. Her kan du lese værdata for Marstein.

Norgesrekord

Varmen har satt sitt preg på hele Sør-Norge de siste dagene. Etne i Hordaland har vært aller varmest med 32,7 grader onsdag, som er ny norgesrekord for mai.

I Molde steg temperaturen noen grader fra onsdag til torsdag, makstemeraturen torsdag var på 28 grader, ifølge tallene Romsdals Budstikke har hentet inn fra målestasjonen ved Molde lufthavn.

Tropenatt

To steder i Norge var ikke temperaturen under 20 grader natt til torsdag, noe som kvalifiserer til benevnelsen «tropenatt». Det skjedde ved Eigerøya i Egersund og ved Lindenses Fyr lengst sør i landet. Bare to ganger tidligere er det registrert tropenatt i Norge i mai:  12. mai 1981 ved Bergen-Florida og 15. mai 1992 ved Ørstavik-Velle i Ørsta, ifølge Vær og vind.

Det skal bli varmt også de kommende dagene,  men det ser ut som den verste varmeperioden er over for denne gang.