Kontroll på lyngbrann i Kristiansund - engangsgriller skapte bekymring i Molde

Ekstrem tørt og brannfarlig, advarer brannvesenet.

Engangsgriller innebærer en betydelig risiko for skogbrann i det varme og tørre klimaet i Sør-Norge om dagen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

Nyheter

I 18.30-tida tirsdag kveld brøt det ut en brann i terrenget i Kristiansund, nærmere bestemt på Råket på Nordlandet. Brannvesenet drev slokking på stedet. – Liten lyngbrann, som brann driver slukking av nå. Ingen for bebyggelse pr. nå, skrev politiet på Twitter.

Klokka 19.22 meldte 110-sentralen om at brannen var under kontroll og at brannvesenet hadde startet etterslokking på stedet.

Sjekket holmene i Molde

På grunn av det ekstremt tørre været ble det tidligere i dag sendt ut melding om totalforbud for å gjøre opp åpen ild i hele Nordmøre og Romsdal.

Ikke alle fikk med seg forbudet, eller de valgte å ignonere det. Klokka 18.30 meldte Molde brannvesen at de hadde tatt turen til Moldeholmene etter flere meldinger om bruk av engangsgrill.

– Minner om at bålforbudet også gjelder engangsgriller, skrev brannvesenet i Molde på Twitter.


Totalforbud mot bruk av åpen ild i Romsdal og på Nordmøre

Forbudet gjelder i alle kommuner i Nordmøre og Romsdal inntil annet blir varslet.


Røyk var dis

I 18-tida ble det meldt om røyk fra åpningen av Atlanterhavstunnelen på Kristiansund-sida. Tunnelen mellom Averøy og Kristiansund ble stengt mens saka ble undersøkt. Årsaken viste seg å være tåke/dis som kom ut av åpningen, melder politiet. Tunnelen ble åpnet igjen like etterpå.