På Romundstad i Rindal kommune på Nordmøre pågår nå en kraftig skogbrann, meldte politiet mandag i 13-tida. Det er ulendt terreng der hvor det brenner og det skal være skiftende vindretning i området, melder politiet.

Det skal dreie seg om et ca. 300 meter x 100 meter stort område.

15-20 brannmannskaper fra Rindal og Surnadal, og 14 mannskaper fra sivilforsvaret har jobbet iherdig med å få slukket brannen siden klokken 13. Klokka 22 mandag opplyser 110-sentralen i Møre og Romsdal at en har kontroll på brannen og jobber videre med slukningsarbeidet.

Det vanskelige terrenget gjør det svært utfordrende for de 30–35 mannskapene å gjennomføre slukningsarbeid. Det ble derfor rekvirert et helilkopter til å bistå i arbeidet. Helikopteret startet sin innsats i 16-tida.

Det dreier seg om et skogbrannhelikopter som står fast i beredskap.

– Hvor langt unna bebyggelse er brannen nå?

– Den er litt vest for et gardstun, men det er ingen umiddelbar fare for bebyggelsen, sier Morrison. Han opplyser at det for øyeblikket blåser bare to sekundmeter fra nord, opplyste vakthavende operatør Rian Morrison til Rbnett kl. 14.50.

– Så vi er heldig med det, sier han.

Trekker slanger over jorder

Brannområdet ligger ca 300 meter fra en privat veg.

– Mannskapene må ta seg over dyrkamark og legge ut slanger. Det gjør de nå fra ulike hold. Det er to tankbiler på stedet, en fra Rindal og en fra Surnadal, sier Morrison. Elva Rinda er riktig nok ikke langt unna, men skal være vanskelig tilgjengelig for helikopteret.

– Hvor langt er mannskapene kommet i arbeidet?

– De har holdt på en stund. Befalet nevnte i sted at de følte de hadde fått ringet inn brannområdet, og det høres bra ut. Men å komme til selve brannen er vanskelig, det er som sagt veldig bratt terreng.

– Så de setter sin lit til helikopteret?

– Ja.

– Er det noe frivillige kan gjøre her, eller er dette utelukkende en profesjonell jobb?

– Det er en profesjonell jobb, det er rett og slett farlig i brannområdet, sier Morrison.

VET DU NOE OM BRANNEN? Tips oss på epost tips@rbnett.no eller sms til 2399 med kodeord RB TIPS.

Vi kommer tilbake med mer.

Fra fjøset på Nergård, skimtes stråler fra brannslagene. Foto: Magne Lillegård
Den kraftige skogbrannen er vest for et gårdstun, i ulendt terreng, men det er ingen umiddelbar fare for bebyggelsen, sier vaktleder ved 110-sentralen. Foto: Magne Lillegård