– Noen samler på frimerker, noen sitter og strikker og har glede av det. Jeg synes det er kjempemoro og lage spesielle kaker.

Det sier Anita Viken på Åfarnes. Hun baker gjerne til festlige anledninger, og ingen kaker er like. I kjøleskapet står en trommekake klar til 17 mai. Sist helg var det en annen venninne som fikk seg en helt annerledes kake, da til hennes datter hadde konfirmasjon. En bunadskake. Som definitivt falt i smak i konfirmasjonen.

– Jeg får inspirasjon av så mangt. Noe snapper jeg opp fra TV-en. Ellers så leter jeg på Internett etter ting jeg kan bruke til inspirasjon.

– Du har fått mye oppmerksomhet og skryt for dine kaker…

– Jo, det er jo kjekt å få gode tilbakemeldinger, men så er det jo en kjekk hobby også, sier Anita som har mann, fire barn og et barnebarn som sørger for god avsetning på kakene. Det blir til at mannen Svein Ingar tar med seg en og annen kake på jobb også. Det faller i smak hos arbeidskollegene på Nesje.

– Det må da ha være et utrolig pusleri å lage en slik kake som den der bunadskaken?

– Ja, det er ikke noe en fikser på en blunk. Det må planlegges.  Og pynten må en gjøre ferdig litt i forkant, forteller Viken.

– Og trommekaken - når skal den nytes?

– Den er det 17.- maikomiteen som får. De etterlyste om det var noen som kunne lage noe til kaffen på nasjonaldagen som blir feiret på Åfarnes. Så dette blir mitt bidrag.