– Vi følger med på flomstor Driva

– Gult farenivå gjør at vi følger med, men vi håper elva roer seg og at vi unngår flomskader, sier ordfører Ståle Refstie.

Stor elv: Fredag morgen var vannføringen I Driva på 670 kubikk i sekundet. FOTO: SIGMUND TJELLE 

Nyheter

(Driva.no) Vannstanden i Driva er fortsatt høg og var på fredag morgen på rundt 670 kubikk i sekundet. Det er over nivået for femårsflom. Ordfører Ståle Refstie sier kommunen er i beredskap, og er klare til å iverksette tiltak om vannstanden skulle øke å mye at det er fare for skader på jord og eiendom.

- I 2010 var vannstanden over 1000 kubikk i sekundet. Da oppsto det noe flomskader, men heller ikke da var det snakk om store skader. Slik vi vurderer situasjonen nå er det langt unna en krise. Nå er det meldt fint vært i helga. Det vi frykter mest er varme og regn samtidig. Det  ser ikke ut til å bli nedbør i helga.

Les også: Nærmer seg 10-årsflom i Driva

Refstie viser til at det er brannvesenet som har ordinær vakt.

- Det er ikke stort annet å si enn at vi fra kommunens side følger med på situasjonen, sier Refstie.

Denne saka ble først publisert på Driva.no som følger utviklinga tett.