– Den voldsomme økningen i sukkeravgiften er helt håpløs. Folk handler brus og godteri som aldri før, men innkjøpene skjer i Sverige. Den eneste effekten de høge avgiftene har er at pengene går ut av landet. Taperne er norske bedrifter, som mister omsetning og må kutte i arbeidsstokken. I Romsdal blir et firma som Oskar Sylte hardt rammet, sier Frank Sve, fylkesleder i Møre og Romsdal Frp.

Han forteller om et rolig landsmøte uten store konfliktsaker. De to stortingsrepresentantene fra Møre og Romsdal var til stede, Sylvi Listhaug ble tatt mot som en dronning, forteller han.

Landbruksminister Jon Georg Dale var også der, uten at det ble sagt noe om jordbruksforhandlingene, som ser ut til å bli svært krevende.

Møre og Romsdal Frp tok opp saka om utredning av Romsdalsaksen.

– Den ble ikke tatt opp til behandling, men heller ikke avvist slikt det har kommet fram. Nå skal vår fraksjon behandle saka fram mot neste rullering av Nasjonal Transportplan i 2021. Vi sier ikke bastant nei til undersjøiske tunneler, men vi vil ha utredet nye og gode alternativ som flytebruer, sier Frank Sve til Romsdals Budstikke.