Han tar over jobben etter Roald Fiksdal, som slutter til sommeren etter seks år i stillinga. Kvalsund begynner i jobben på Vestnes den 1. august.

Han er 63 år og har de siste elleve åra jobbet som daglig leder i Midsund Næringsforum. Før dette var han i flere år leder i Sykkylven Næringsutvikling og Sunnmøre Næringsråd.

– Han har lang erfaring fra denne type arbeid, og et solid nettverk som vi vil få stor nytte av, sier styreleder Eva Langstein i Vestnes Næringsforum.

– Kvalsund vil videreføre den gode posisjon Vestnes Næringsforum har, og vi har stor tro på at han kan styrke posisjonen ytterligere, legger hun til.

14 søkere

Det var 14 søkere fra hele landet.

– Det var en sterk søkerliste. Etter en grundig jobb med intervju og kontakt med referanser, falt valget på Kvalsund, sier Eva Langstein.

– Jeg ser virkelig fram til å komme i gang, sier Gunnar Kvalsund.

– Nå skal jeg fullføre oppgavene mine her i Midsund, så vil jeg sette meg bedre inn i de mange mulighetene Vestnes står overfor. Jeg kjenner kommunen og deler av næringslivet ganske godt fra før, og det å komme i samhandling med næringsaktørene og kommunen blir spennende, sier han.

– Jeg overtar en veldrevet og oppegående organisasjon, og gleder meg til å samarbeide med styret for å gjøre Vestnes enda bedre.

Gunnar Kvalsund er gift med Kari Løken og bosatt på Vigra.