MOLDE: På kort tid har Romsdal videregående skole tatt sjumilssteg fra 1960-tallet fram til 2018. Gigantprosjektet som gir supermoderne videregående skole koster fylkeskommunen rundt 520 millioner kroner. Men selv om nyskolen for lengst er innviet og tatt i bruk, er jobben på langt nær ferdig.

Riving i over en måned til

Det foregår en kjempejobb vest på skoletomta, der det rives og saneres til den store gullmedalje. Prosjektleder Per Arnesen fra EN Entreprenør forteller om en rivejobb med voldsomme dimensjoner. Flere har kommentert at det ser ut som et krigsherjet område.

– Men det kommer til å bli veldig fint her når dette siste prosjektet er i mål. Vi startet rivejobben midt i mars og skal være ferdig i slutten av mai. Så vil arbeidet med å opparbeide uteområdet til park og parkeringsplasser foregå til langt på høsten. I slutten av oktober vil vel folk kunne se det ferdige resultatet, sier Per Arnesen til Romsdals Budstikke.

Store dimensjoner

Det er A- og B-blokka fra tidlig 60-tall som nå blir historie. Totalt er det cirka 5000 kvadratmeter med bygningsmasse som i disse dager blir revet. Dette har vært lokalene til administrasjonen og klasserom/verksted for TIP-utdanningen.

– Vi snakker om godt over 500 tonn med bygningsmasse som kjøres vekk til Norsk Gjenvinning i Årødalen. Pluss all betongen. Det blir ganske mange lastebillass, for å si det forsiktig. Og det stilles strenge krav til sortering og gjenbruk. 90 prosent av det vi river blir sortert og levert til gjenvinning, forklarer Arnesen.

Mer som et skoleeksempel. Han sier at entrenrenøren vil jobbe så skånsomt som mulig med tanke på nabolaget. Det er likevel vanskelig å unngå mye støy og mye støv. Men hvis det skulle bli veldig tørt og støvete er det planer om å iverksette et spylesystem for å dempe støvutviklingen.

Rektor Ivar Rød understreker at skolen er veldig opptatt av sine gode naboer, og at planen er at sluttresultatet skal være et positivt og kreativt bidrag til nærmiljøet. Det er LA Nordhaug som overtar stafettpinnen når rivearbeidet er ferdig.

– Skoleeier har store planer for uteområdet. Det skal bli en innholdsrik og sosial aktivitetspark for nærområdet og for elevene. Treningspark, benker, trær og beplantning. Det legges vekt på at det skal bli et fint og mye brukt område. Og så blir det rikelig med parkering i bakkant opp mot Granlia. Det er snakk om rundt 200 parkeringsplasser for biler, og et stort antall parkeringsplasser for sykler og scootere. Vi ser fram til å se slutteresultatet og ta i bruk det nye uteområdet, sier Ivar Rød.

Vi står midt i ruinene der han tidligere hadde sitt rektorkontor. Nå ser det ut som et kratter. Men i løpet av sommeren skal det altså bli en såkalt «Tuftepark» her. En sprek park. Total kostnad for riving og opparbeiding av det nye uteområdet beløper seg til rundt 25 millioner kroner, etter det Romsdals Budstikke forstår.