Politiet med lamajakt på rim

Lamaer på rømmen på Skodje - politiet fanget en, og rapporterer på rim.
Nyheter

Her er Politiets operasjonssentral for Møre og Romsdal sin humoristiske og poetiske oppsummering av lamajakten på Skodje:

Da har vi delvis løst et potensiell drama,

observasjon og trafikale utfordringer med 2 stk lama.

Patrulje løste oppdraget med list og lempe,

selv om en "spyttklyse" kanskje var å vente.

1 stk Lama pågrepet og geleidet til eiers farm,

et godt stykke arbeid av lovens lange arm.

Fortsatt 1 stk Lama ute i det fri,

observasjoner kan meldes til eier eller nærmeste politi.


En politipatrulje på Sunnmøre fikk en litt uvanlig oppgave søndag morgen – å fange to lamaer som var sett vandrende på europaveien i Skodje.

Da de kom fram, viste det seg at dyra hadde klart å komme seg ut gjennom et hull i gjerdet på gården der de tilhørte. Derfra vandret de ut på E39 ved Reiakvam i Skodje kommune.

– Patruljen klarte å få tak i den ene lamaen og fikk den tilbake der den hører hjemme. Vi leter etter den andre, men den ser ut til å være over alle hauger. Vi har fått kontakt med dem som eier dyra, og de er på vei til stedet, sier operasjonsleder Geir Mikaelsen i Møre og Romsdal politidistrikt il NTB.

Lamaer er kjent for å spytte når de føler seg redde eller truet, men operasjonslederen kan forsikre om at det gikk fint med politiet som geleidet lamaen tilbake.

– Den hørte på kommandoene den fikk. Jeg tipper det må være på samme måte som du lokker inn kyrne. Dette var meget godt levert av patruljen. Nå må vi bare prøve å få tak i den andre, men det blir nok etter hvert eieren som tar over det, sier Mikaelsen.