Isfjorden idrettslag feiret 100 år

Nyheter

Isfjordingene hadde lagt treningstøy og skidresser til side lørdag formiddag og trukket på seg fintøyet. Hele bygdas idrettslag fylte 100 år og det ble skikkelig feiret. Flere hundre hadde tatt turen til et fullsatt samfunnshus hvor blant annet sekkepose sto på menyen. Senere på kvelden fikk man svinget seg til toner fra selveste Gluntan.

Isfjorden idrettslag har vært limet i bygda, de har samlet så vel unge som eldre til leik og kappestrid. Flere av idrettslagets utøvere har etablert seg som toppidrettsutøvere opp gjennom åra, og de ble behørig presentert og hyllet under 100-årsjubileet.

Idrettslaget og bygda har fostret internasjonale idrettsstjerner som Karoline Bjerkeli Grøvdal, Tove Beate Dahle (friidrett), Håvard Bjerkeli (langrenn), David Andersen (hopp) og de tre Telemarkskjørerne Amund Valde, Børge Søvik og Kjetil Søvik for å nevne noen. Opp gjennom åra har de inspirert mange blant de kommende generasjoner, men har aldri glemt at det var støtte fra laget og bygda som ga dem muligheten til å lykkes.

Lørdag var dagen da stjernene og de øvrige medlemmene hyllet seg selv. Programvert Jan Peter Valde bant sammen et fullspekket program av historiske tilbakeblikk. Fra lagets første leder, Karl Tokle, som tok styringen i idrettslaget i 1918, til dagens leder Joachim Horn Torp. Sistnevnte fører laget videre i den erkjennelse at idrettslaget er limet i bygda som samler alle aldersgrupper til kameratslig dyst, trening og sosialt fellesskap. Frode Årsbog leverte alene, og sammen med Tommy Høgset, flotte innsalg.

Jubilanten tok imot en rekke hilsener, gaver og blomster fra idrettslag, skikrets, idrettskrets, håndballkrets, kommune og hovedsponsor Sparebanken Møre. Sparebanken bladde like gjerne opp med 100.000 kroner til jubilanten, som ble overrakt av banksjef Heidi Dahle.

Alle æresmedlemmene ble også presentert og hyllet med takk og blomster under festen.

- Ja, det har vært en interessant tid å være medlem og senere tillitsmann. Kjenne på kameratskapet, bli med på turer der medlemmer fra laget har representert idrettslaget i bygda. Enten det har vært på baner eller skiarenaer, tiden i idrettslaget har vært en glede å være med på, sa ett av de mange æresmedlemmene, Rolf Hermann Bjerkeli.

Eller som et annen æresmedlem Knut Hoem sa det:

- Skulle en fortalt alt, hadde det blitt en bok ut av det. Godt det kom en 100-årsbok som fikk en del av lagets historie mellom to permer.