Det er den kalde vinteren som har gjort utslaget. Frostsprenging er et kjent fenomen under værforholdene vi har hatt i vinter, med langvarig sprengkulde.

Steinblokka gjorde heldigvis ikke skade verken på folk eller kjøretøy. Den stanset i veggrøfta, men litt løsmasser som fulgte med havnet inne på asfalten, får vi vite.

Arbeid i Tjellekleiva også

Statens vegvesen har arbeid i gang også i Tjellekleiva for å renske bort faremomentene som er påvist der, forteller Peder Tangen til Romsdals Budstikke.

Han var på befaring på Visnes onsdag og kom til at full rensk av fjellsida må til.

– Så får vi se etterpå om geolog skal tilkalles for å vurdere ytterligere tiltak, som bolting. Det gjelder også for Tjellekleiva, sier Tangen.

Grønseth Maskin AS fra Gjemnes blir opptatt noen dager nå på Visnes med å ta ned løs stein kontrollert. Steinen kjøres til en tipp i nærheten.

Lange siden siste rensk

Skjæringa på Visnes er relativt gammel og har ikke vært rensket på lang tid. Bergsida er full av sprekker som heller på skrå ned mot vegen. Veggrøfta er gjort ekstra brei på stedet den store blokka gled ut, – sikkert med tanke på rasfaren.

Vil følge med

– Er det andre skjæringer i området hvor stein har rast ut?

– Så langt har vi ikke fått melding om andre steder det må settes i gang tiltak. Men vi vil følge med utover våren, sier Peder Tangen.

Brødrene Ole Jonny (t.v.) og Kurt Grønseth i Grønseth Maskin har vedlikeholdet på denne vegstrekningen og blir nå opptatt noen dager med å renske fjellskjæringa på Visnes. Foto: Oddbjørn Harnes
Peder Tangen, overingeniør i Statens vegvesen. Foto: Privat
Steinblokka utgjorde anslagsvis 10 lastebillass i knust masse. Den var stor som en Transporter, blir det sagt. Foto: Oddbjørn Harnes