Elevene i 1. til 4. klasse ved Tomrefjord skole møter til undervisning som vanlig tirsdag. Elever i 5. til 10. klasse, derimot, kan ikke møte før onsdag. Årsaken er store vannskader i den eldste delen av skolen.

De yngste elevene har klasserom i den nyeste delen av skolen. Her ble det ingen skader. Skadene i den eldste delen er derimot omfattende.

Toalett-kobling sviktet

Årsaken til vannlekkasjen var en kobling på et toalett som sviktet og store vannmengder rant ut. Når dette skjedde, vet man ikke, men det må ha vært en gang mellom onsdag ettermiddag og påskeaften.

Lekkasjen ble oppdaget på ettermiddagen påskeaften, da en lærer tilfeldigvis var innom skolen. Hun varslet straks om det som hadde skjedd, og folk fra brannvesenet i Vestnes og Tomrefjord rykket ut og startet arbeidet med å pumpe ut vannet.

Mangler vann og elektrisitet

Rektor Tone Syltebø opplyser at det fremdeles er en del å gjøre før elevene fra 5. til 10. klasse kan møte til undervisning.

– Det er ikke vann i den eldste delen av skolen ennå. Det er heller ikke elektrisitet i alle rom her. Dette vil bli ordnet i løpet av tirsdag, slik at undervisningen for alle elevene går som vanlig fra og med onsdag. Hvor omfattende skadene er i kroner, vet vi ikke. Vi venter takstmann tirsdag, sier Tone Syltebø til Romsdals Budstikke.

Oversvømmelsen ved Tomrefjord skole ble oppdaget på ettermiddagen påskeaften. Foto: Olav Skjegstad
Mannskaper fra brannvesenet jobbet i helga med å pumpe ut store menger vann på Tomrefjord skole. Foto: Olav Skjegstad