Fire personer på ski, tre menn og ei kvinne, gikk onsdag ettermiddag seg fast i Trolltind på grensa mellom Nesset og Sunndal.

Tre av de fire er fra Molde.

Sto fast, men hadde det bra

De tok kontakt med nødtelefonen klokka 17.15 og ba om assistanse fordi de hadde gått feil i en travers på veg opp, opplyser de på telefon til Rbnett. De kom seg verken opp eller ned.

De konfererte deretter med lokalt Røde Kors-mannskap som vurderte det som vanskelig å ta seg opp med scooter. Redningshelikopter ble dermed tilkalt fra Florø.

De hadde det etter forholdene fint, selv om det gikk rundt to timer før helikopteret var framme. De hadde med seg nok mat og ble heller ikke kalde, opplyste de. Bratta som de satt i, var mot vest, og de hadde dermed fortsatt noe varme fra sola.

Populær topptur

Trolltind er et populært turmål – toppen strekker seg 1.347 meter over havet. Flere skiløpere har imidlertid lidd samme skjebne som de fire som sto fast onsdag ettermiddag og kveld. Det er flere bratte og krevende parti i fjellet. Det har også gått snøras fra dette fjellpartiet.

Ifølge Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS), som fikk koordinatene på hvor de befant seg, hadde de gått seg fast i cirka 1.200 meters høyde.

Først klokka 19.36 fikk politiets operasjonssentral melding om at helikopteret var kommet til stedet. HRS meldte klokka 20.09 at alle fire var i sikkerhet. De fire ble heist om bord en etter en, og deretter fløyet ned til stedet hvor bilen deres sto parkert. Alle fire var da i fin form.