Trafikkuhell i Innfjordtunnelen tirsdag morgen.

To biler involvert i kollisjon etter forbikjøringsforsøk. Kun lettere personskader.

Kø på Innfjordssida av tunnelen.  Foto: Arnt M. Olsen

Manuell dirigering ved tunnelen.  Foto: Arnt M. Olsen

Nyheter

E 136 var stengt i Innfjordtunnelen i flere timer tirsdag morgen.

Rett etter klokka halv åtte tirsdag morgen var det et trafikkuhell i Innfjordtunnelen. To biler er involvert, den ene skal ha havnet på taket etter å ha truffet fjellveggen.

– Patruljen er på stedet, men hendelsesforløpet er uklart. Vi håper å få gjort nødvendige undersøkelser, ryddet stedet og åpnet tunellen igjen så snart som mulig, sa politiets operasjonsleder tidlig etter ulykka.

Omlag 09.30 ble tunnelen igjen åpnet for trafikk.

Begge bilførerne er lokale damer i 20-åra, skriver Åndalsnes Avis, og sjåføren som endte på taket ble kjørt til sjukehus med skader i en fot.

Klokka 07.45 meldte Møre og Romsdal 110-sentral at Rauma Brannvesen har rykket ut for å bistå ved trafikkuhell i Innfjordtunnelen. Statens vegvesen meldte også om stengt tunnel.

– Det er to biler som er involvert i ulykka, men hendelsesforløpet er uklart. Om den ene bilen har vært i fjellveggen først, for deretter å ha truffet en annen bil, eller om den har truffet den andre bilen og så truffet fjellveggen, sier operasjonsleder hos politiet.

Det er ingen omkjøringsmuligheter på stedet, noe som gjorde at det på begge sider av tunnelen samlet seg store køer i løpet av tida tunnelen var stengt.

Det pågår for tiden et utbedringsarbeid i Innfjordtunnelen, som skal ferdigstilles til sommeren. Det er ikke kjent om arbeidet påvirkes eller har sammenheng med uhellet.