MDG vil kalle Solberg inn på teppet etter Listhaug-utspill

MDG oversender tirsdag statsministeren en rekke spørsmål der de ber Solberg kommentere Listhaugs Facebook-innlegg, og hinter til Trump-tilstander.

Miljøpartiet De Grønne vil tirsdag oversende en rekke spørsmål til statsminister Erna Solberg (H) om Sylvi Listhaugs (Frp) Facebook-utspill. Per Espen Stoknes (MDG) er partiets stortingsrepresentant.  Foto: NTB scanpix

Nyheter

Miljøpartiet De Grønne (MDG) mener justisminister Sylvi Listhaugs (Frp) karakteristikk av Ap som terroristbeskytter også rammer andre partier med tilsvarende politisk standpunkt. De oversender derfor Solberg følgende spørsmål tirsdag:

– Hva er statsministerens kommentar til at regjeringen har en justisminister som i praksis mener at stortingsflertallet er mer opptatt av å beskytte terrorister enn landet?

Partiet setter Listhaug-utspillet i sammenheng med president Donald Trumps bruk av sosiale medier.

– Visse presidenter uttrykker politiske meninger gjennom Twitter. Det har skapt stor forvirring. Hvordan skal vi heretter tolke utsagn i sosiale medier fra norske regjeringsmedlemmer, spør MDG.

Partiet setter spørsmålstegn ved at Listhaugs utspill kom på Facebook, og spør Solberg om hun mener det er andre regler for hvilke utspill man kan komme med på sosiale medier, sammenlignet med andre medier og arenaer.