Tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) viser nedgang i antall nyregistrerte biler hittil i år i hele landet. Dette gjelder også Romsdal, men her er tallene litt bedre enn landsgjennomsnittet.

Forskjeller

Ellers er det store forskjeller. Mer enn hver femte nybil i Norge har nå elmotor, i Romsdal gjelder dette bare hver tiende. For biler med dieselmotor er det motsatt. Slike biler selger fortsatt godt i Romsdal, med Skoda som vinneren.

Blant de ti mest solgte bilmerkene i Norge i februar, er det bare Skoda, Nissan og Volvo som har økning sammenliknet med samme måned i fjor.

Hybrid og diesel

Nylig kom meldingen om at Toyota vil kutte ut dieselmotor i alle personbiler som selges i Europa. Dette har de allerede gjennomført i Norge, og ser ikke ut til å ha tapt på det. Tvert imot, i februar topper Toyota salgslistene i Romsdal, samtidig som de også har den mest solgte modellen.

På varebiler er det diesel som dominerer. Salget av nye varebiler fortsetter å øke, med Volkswagen som markedsleder fulgt av Mercedes og Peugeot.

Også salget av nye campingbiler går godt, viser tall fra OFV.

Stadig reinere bilpark

Utslippene fortsetter å gå ned, og var i februar i gjennomsnitt 80 g/km. Dette har aldri vært så lavt tidligere.

Stadig flere velger å lease bilen, andelen er nå oppe i hele 56,9 prosent på landsbasis.

Den nye Mercedes GLC slår godt an. Foto: OLAV SKJEGSTAD
Eide er sentrum for elbilhandelen i fylket. Foto: OLAV SKJEGSTAD