– Vi er kommet langt i Norge på mange områder, men ikke alle, det må vi gjøre noe med. Vi må også jobbe for kvinner og likestilling internasjonalt. Mange kvinner i andre deler av verden har blant annet ikke mulighet til skolegang. Altfor mange kvinner utsettes for vold, og mange kvinner og barn tvinges inn i ekteskap, sier Tennøy, som også er Høyre-representant i kommunestyret i Molde.

– Det er fortsatt få kvinner i ledende stillinger på toppnivå i Norge, bør noe gjøres og i så fall hva kan gjøres for å bedre kjønnsbalansen?

– Det finnes ingen fasit her, vi må jobbe systematisk videre for å øke kvinneandelen i lederstillinger. Vi må starte allerede i barnehage og skole. For å få et mer likestilt arbeidsliv må det også jobbes med utradisjonelle valg, som for eksempel i prosjektene «Jenter og teknologi" og "Menn i helse". Slike prosjekt kan bidra til at en ikke kjøres fast i tradisjonelle mønster.

– I Molde arrangeres det for første gang på mange år tog 8. mars. Skal du delta?

– Metoo har gitt oss mange tankevekkere. Oppførsel som har vært forkastelig har på en måte likevel vært akseptert. Metoo har vist at problemet med seksuell trakassering ikke er tatt seriøst nok. Jeg tror vi kan snakke om før og etter Metoo-kampanjen, både for kvinner og menn. Seksuell trakassering er både uakseptabelt og ulovlig, poengter Tennøy.

– Hva kan du som politiker spesielt bidra med i arbeidet for likestilling?

– Først må en si ja til å ta på seg oppgaver, og gjennom det kan en påvirke og sette dagsorden. I politikken i Norge er det bra likestilling, med mange kvinner særlig på toppnivå. En av de viktigste oppgavene jeg ser, er å rekruttere flere kvinner inn i politikken. Menn sier kanskje lettere ja til å bidra, mens kvinner kan slite med dårlig samvittighet, dårlig tid, og ønske å prioritere heim og barn. Men vi trenger enda flere kvinner som engasjerer seg, sier Tennøy.