Sentralen er blitt tildelt 100 prosent av all saksbehandling for automatisk trafikkontroll (ATK) i Norge. Tidligere har avdelingen på Fræna hatt 75 prosent av all saksbehandlingen av slike saker.

Ordfører kom på besøk

Nå får de altså alle saker, og økningen i arbeidsoppgaver betyr både at sentralen nå får status som et nasjonalt kompetansesenter, og ikke minst betyr det flere statlige arbeidsplasser til sentralen. Akkurat det er ordfører Tove Henøen i Fræna kommune spesielt fornøyd med. Da avgjørelsen til de sentrale politimyndigheter ble kjent tok hun med seg kake og blomster og dro til Hustad for å gratulere.

– En skikkelig gladnyhet. Det har vært jobbet for at de skulle ta over all saksbehandling en stund. Dette betyr flere statlige arbeidsplasser til Fræna, som er en viktig satsing for oss, sier Henøen.

Gledens dag

Enhetsleder Vivi-Ann Haukås ved ATK-sentralen er også strålende fornøyd.

– Vi fikk den gledelige beskjeden i går. Dette gir oss ikke bare flere stillinger, men også nye muligheter til utvikle våre rutiner og arbeidsverktøy, ser Haukås.

Nå kommer arbeidsmengden til å øke fra 120.000 saker i året til 160.000 saker.

– Vi regner med at vi kommer til trenge 5,5 nye stillinger. Trolig må vi bruke 2018 til å rigge oss til, slik at vi er klar fra 2019.

Vegg i vegg med fengsel

Politiets ATK-sentral på Hustad ble etablert i 2005. I dag er det 26 personer ansatt ved senteret. Senteret er lokalisert vegg i vegg med Hustad fengsel.

– Vi har noe ledig lokale og skal utnytte det vi har på en god måte. Men med denne utvidelsen kommer vi til å bruke alt vi har av lokaler. Men foreløpig trives vi godt der vi er, sier Haukås.

Lite tyder på at det blir mindre gjøre for ATK-sentralen i åra framover. Sjøl om færre blir tatt i automatiske trafikkontroller viser statistikken at stadig flere biler blir kontrollert.