Snø stanser flytrafikken i Bergen

Kraftig snøfall skaper problemer på rullebanen på Bergen lufthavn. Samtlige avganger onsdag morgen var forsinket eller innstilt.
Nyheter

– Vi snør ned, sier fungerende lufthavndirektør Øystein Skaar til Bergensavisen.

I de første morgentimene onsdag var det ingen fly som kunne ta av eller lande ved flyplassen. Det har ført til forsinkelser også i den øvrige trafikken senere på morgenen. Flyet fra Bergen som skulle lande i Molde 9.20 onsdag morgen, ble forsinket med én time og 25 minutter. Avgangen fra Molde ble derfor også forsinket.

En rekke avganger fra Bergen lufthavn er innstilt onsdag, og det er store og små forsinkelser på de fleste avganger og ankomster.

Meteorologisk institutt har utstedt en lang rekke obsvarsler. Det er stor snøskredfare i Rogaland og Vest-Agder, og det meldes om vanskelige kjøreforhold på Vestlandet sør for Stad og i fjellet i Sør-Norge.

I Møre og Romsdal og på Vestlandet sør for Stad er det meldt kraftig vind.