Mange uten vann i østre bydeler søndag formiddag

Vannlekkasjen funnet - slik løste de problemet kjapt

Rørbruddet ble funnet i området Birkelandsvegen – Løkenvegen.

Bjarte Koppen er daglig leder i Molde Vann og Avløp KF. Bildet er tatt tidligere.   Foto: Erik Birkeland

Nyheter

Et stort antall husstander var søndag formiddag uten vann noen av i Moldes østre bydeler. Det opplyste Bengt Moen, driftstekniker vann og avløp Molde kommune.

– Vi holder på å lete febrilsk  her nå. Vi ser av systemene våre at det renner ut veldig mye vann. Vi håper folk ringer oss hvis de ser vann som samler seg opp i det aktuelle området, sier Moen i 12-tida på søndag. 

Renner ut i Øverlandsbekken

Sjefen for vann og avløp, Bjarte Koppen, bekreftet at de hadde fått inn mange meldinger om vannmangel.

Han opplyste at lekkasjen ble sporet basert på store vannmengder som rant ut gjennom et rør i Øverlandsbekken.

– Området som er rammet, er Bergmo, Fuglset og muligens også Kviltorp. Vi sporer etter et gitt system, basert på det vi ser på driftskontrollsystemet vårt, sier han.

110 liter i sekundet

Driftskontrollsystemet viste søndag formiddag at det lekket ut 110 liter vann hvert eneste sekund. Lekkasjen oppsto ca. kl. 11.15 søndag formiddag. 

– Da så vi at vannforbruket ut fra Hindalsrøra spratt i været. Systemet forteller oss også raskt hvilket område som trekker til seg den økte vannmengden, sier Koppen.

Lekkasjen er funnet og bruddet er isolsert

Kl. 12.32 opplyste vannsjef Koppen at lekkasjen var funnet, i området Birkelandsvegen – Løkenvegen.

– Vi har ikke fått noen meldinger om vann i vegbanen, det var sporet mot Øverlandsbekken som gjorde at vi fant stedet. Det aktuelle strekket er nå utstengt, og trykket i nettet holder på å bygge seg opp, sier han.

Koppen tror det nå kun er en eneste bolig som fortsatt vil mangle vann.

– For den husstanden ordner vi enten med kanne, eller legger en slange inn til boligen. Resten av det rammede området vil fortløpende få tilbake vannet. I løpet av bare noen minutter vil folk merke at vannet kommer tilbake, sier han.

Han gjør oppmerksom på at det kan være luft i ledningsnettet, så vannet kan "frese litt" hos dem som har vært hele uten vann.