Rådmannens forslag fikk salens alle 46 stemmer (én representant i Frp var fraværende) i rådhuset i Molde torsdag kveld.

Ingen sa i mot Høyre-gruppeleder Gerd Marit Langøy, som også sitter i Fellesnemnda for Nye Molde kommune, da hun talte for kommunegrenser som gjenspeiler arbeidsmarkedet:

– Vi har en veldig positiv prosess fram mot ny en kommune med Midsund og Nesset. Nå banker flere på, og de tre grendene fikk fylkesmannens velsignelse til en utredning av en mulig søknad. Svarprosenten var høg, mye høgere enn ved kommunevalg. 57 prosent sier ja til Molde, mens 35 prosent vil bli værende i Gjemnes. Skal vi så være positive og ønske dem velkommen? Vi i Høyre vil i hvert fall det, både de tre grendene, men også om hele kommunen vil være med, sa Langøy.

Vedtaket

Det enstemmige vedtaket fra rådmannen er som følger:

- Molde kommunestyre viser til foreløpige resultater fra innbyggerundersøkelsen om  grensejustering for grendene Angvik, Flemma, Fagerlia og Osmarka i Gjemnes kommune, der et stort flertall på 57 prosent ønsker flytting til nye Molde kommune.

- Kommunestyret er positive til å innlemme bygdene som har søkt om grensejustering og ønsker innbyggerne velkommen til nye Molde kommune. Kommunestyret er også positive til at en større del av Gjemnes kommune blir en del av nye Molde kommune dersom dette er aktuelt.

- Kommunestyret ber om at det eventuelt blir lagt fram egen sak der deler av Gjemnes kommune

inngår i nye Molde kommune så snart vedtak om dette er klargjort.