Lakseeventyr nærmer seg

Ordfører Tove Henøen og resten av plan- og økonomiutvalget (PLØK) i Fræna smilte bredt i torsdagens møte. Lakseeventyret på Indre Harøy blir stadig mer virkelig.

GLAD LAKS: God stemning på møte i plan- og økonomiutvalget i Fræna torsdag. Ordfører Tove Henøen gleder seg over at kjempeinvesteringen i et landbasert oppdrettsanlegg for laks på Indre Harøy er i rute.  Foto: VIDAR MYKLEBUST

Nyheter

Fræna kommune har jobbet hardt for å få virksomhet til industriområdet på Indre Harøy. Det var kommunen som tok initiativ overfor Romsdalsfisk og presenterte området og mulighetene.

Siden den første kontakten har ordfører Tove Henøen fulgt nøye med i utviklingen av planene. Hun er optimist.

– Dette vil selvfølgelig bety svært mye for kommunen. Vi har hatt oppdateringsmøter og de siste meldingene vi har fått er at alt er i rute, sier Henøen,

Rådmann Anders Skipenes er også særs positiv til prosjektet.

– Det vil være en næringsvirksomhet som kommunen i høgeste grad vil legge til rette for.

Torsdag hadde politikerne i plan- og økonomiutvalget konsesjonssøknaden fra selskapet til uttalelse. Den ble svært godt mottatt.

– Dette er enormt positivt. Det er snakk om en investering som er nesten like stor som sjukehuset. Den største industriinvesteringen i Romsdalsregionen på mange, mange år, mener Jan Arve Dyrnes fra Arbeiderpartiet.