Leiteaksjonen foregår i Eide kommune. En mann i 20-åra, fra Møre og Romsdal, er meldt savnet.

Skulle utføre basehopp

Politivakta opplyser til Rbnett at det var en kamerat av mannen som meldte fra.

– Vi fikk melding klokka 17.15. Mannen skal ha gått på Sør-Tussen for å utføre et basehopp. Kameraten meldte fra da han ikke hørte mer fra ham, opplyser politiet.

Det skal ha vært i 12-tida de to sist hadde kontakt. Dette skal ha skjedd via sms. Den savnede, som gikk aleine opp på fjellet, skal da ha nådd toppen. Etter dette har det ikke vært mulig å få kontakt med mannens mobiltelefon.

Politiet vet ikke om det er utført basehopp, men bilen hans skal seint onsdag kveld fortsatt stå parkert i området.

Rasfare

Politiet organiserer arbeidet på stedet. Det er også tilkalt hjelp fra Røde Rors, Norske Folkehjelp og hundepatrulje. Helikopter deltar også i leiteaksjonen. Erfarne basehoppere fra Molde deltar også i leitearbeidet.

– Hvordan er forholdene der nå?

– Mørket gjør ikke arbeidet lettere. Vi vurderer det også som betenkelig å sende mannskap inn i området på grunn av rasfare.

Både terrenget og værforholdene byr på utfordringer for dem som leter etter den savnede mannen.

– Fjellet er loddrett, og i tillegg er det også bratt litt lenger ned i terrenget. Det er også en del snø og en viss snøskredfare, opplyste operasjonsleder Jan Helge Kjøl hos politiet i Møre og Romsdal til NTB like før klokken 20.

Klokka 22 foregår søket fortsatt for fullt, og det vil fortsette inn i natta, bekrefter Kjøl.

Mange deltar i aksjonen

35 – 40 personer fra Norsk Folkehjelp i Nesset og Kristiansund, Røde Kors i Molde, Tingvoll og Kristiansund, Norske Redningshunder og politiet er med i søket. De har base på Øytun, forsamlingshuset til Øyen grendelag.

Et Sea King-helikopter fra Ørlandet er i bruk i leitingen. Et annet helikopter deltok også i starten, men dette ble tilbakekalt på grunn av et helseoppdrag.

– Sea King-helikopteret har med seg skredeksperter som skal vurdere skredfaren i de bratteste partiene i fjellet, opplyser innsatsleder i politiet, Tor Anders Evensen, til Rbnett.

Har observert spor

Romsdals Budstikke får bekreftet på stedet at det fra helikopteret er observert spor på toppen av fjellet Sør-Tussen.

I og med at politiet ikke vet om mannen har hoppet, går de bredt ut i leitingen.

– Søket er konsentrert i området ned fra toppen, opplyser Kjøl til NTB rundt klokka 22.

Politiet på stedet sier til Romsdals Budstikke at de er glad for alle tilbudene fra frivillige som vil delta i leitingen, men har foreløpig nok mannskap i natt. Om det blir bruk for flere seinere, tar de kontakt.

Politiet er på Eide med alt de har av mannskaper.

Rbnett kommer med mer.

Her ligger fjellet Sør-Tussen (907 moh.) hvor leiteaksjonen pågår.