Ville signere bøker med sitt eget blod

Jo Nesbø fikk ikke lov av helsemessige årsaker.

Jo Nesbø.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nyheter

Det er VG som forteller om det litt uvanlige stuntet forfatteren fra Molde hadde planlagt i forbindelse med utgivelsen av thrilleren «Macbeth». Nesbø (57) ba om lov til å signere 10.000 amerikanske eksemplarer av boka med sitt eget blod. En klatreskade i sommer gjorde nemlig at han så mørkt på å skrive signaturen sin så mange ganger med vanlig penn.

– Jeg forselo at jeg kunne tappe en halvliter blod og signere med en blodsprut. Men det amerikanske forlaget synes det var langt fra noen god idé, de var vel redde for smitte, så av helsemessige årsaker sa de nei, sier Jo Nesbø til VG.

Nå håper han å gjøre det med noen av de norske eksemplarene i stedet.

– Det er en så god idé at jeg insisterer på å tappe mitt eget blod og signere de første norske eksemplarene med det. Vi snakker jo om «Macbeth», sier Nesbø.

Nesbø har skrevet sin versjon av Shakespeares klassiker som en del av et prosjekt fra det engelske forlaget Hogarth. Andre kjente forfattere har skrevet sin versjon av andre Shakespeare-stykker. Nesbø er den eneste ikke-engelske som er utvalgt.

Nesbøs nye bok kommer ut i mars neste år.