Elnesvågen: – For å være helt ærlig så fulgte jeg med på straffesparkkonkurransen til TB Træff i semifinalen. I finalen satset jeg på at de gjorde det samme. Det gikk jo bra, jeg reddet to av to straffer, sier Silje Melsæther. Etter kampen ble hun kåret til finalens beste spiller.

Flere keeperhelter

De åtte lagene i dameklassen gikk rett til semifinaler etter gruppespillet. I den første vant Eide 1–0 mot Silketouchen. Den andre semifinalen bød på mye fint spill da det unge laget Juniors holdt TB Træff til 1–1 og ekstraomganger. De endte uten mål og kampen måtte avgjøres på straffespark.

Der ble TB Træffs keeper Aud Ingrid Silseth den store helten da hun sjøl tok den avgjørende straffen og scoret. I finalen ventet en målløs batalje mot Eide, før keeper Silje Melsæther var i det umulige hjørnet i straffesparkkonkurransen.

Eneste damklasse

– Hvis det ikke blir dameklasse i Træff sin cup, så er vel vi de eneste med det her i området. I år er det åtte lag med, vi kan maksimalt ha ti. Tidligere har det ligget rundt åtte til ti lag. Jentene må i større grad enn guttene ha en liten påminnelse for å melde seg på, sier Stig Arild Gjerde hos arrangørklubben Elnesvågen.

Herrene avslutter torsdag

Cupen har blitt arrangert siden 1987, med unntak av to år. Herrenes gruppespill startet like etter damefinalen og fortsetter torsdag.