Uenighet om sluttregningen for arbeid på en båt havnet i Romsdal tingrett tidligere i høst. Dommen var klar tidligere i november, men er nå anket til lagmannsretten.

Dyrere enn ventet

Det er Multi Quality AS, eid av FSV Group, som er motpart i saka. De brukte Solstrand til å gjøre noen nye installasjoner på et frakte- og servicefartøy til oppdrettsnæringen sommeren og høsten 2016.

Sluttfakturaen fra Solstrand var på drøyt 10,6 millioner kroner. Av dette motsatte Multi Quality å betale drøyt 3,2 millioner. De mente dette var utenfor avtale og skyldtes blant annet dårlig arbeidsledelse fra Solstrands side. Kostnadene var på flere punkt mye høyere enn estimatene de hadde fått fra Solstrand. Totalbeløpet ble ble rundt seks millioner kroner høyere enn det første prisestimatet.

Ble avkortet noe

I Romsdal tingrett ble det imidlertid ikke bestridt at partene hadde gjort avtale om at arbeidet skulle utføres etter regning. Det gir en risiko for oppdragsgiver. Retten kom likevel til at det skulle gjøres et skjønnsmessig fradrag på 500.000 kroner på sluttregningen.

Dermed ble Multi Quality dømt til å betale drøyt 2,7 millioner kroner pluss forsinkelsesrenter og saksomkostninger.

Multi Quality er uenige i tingrettens konklusjoner og har derfor anket saka til Frostating lagmannsrett.