Kommunesammenslåinger vedtatt i kongelig resolusjon

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

Nyheter

Tirsdag ble forskriften om sammenslåing av Fræna og Eide fastsatt av Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Fra 1. januar 2020 blir det én kommune, med navn Hustadvika.

Forskriften om sammenslåingen av Molde, Midsund og Nesset ble også fastsatt tirsdag.

Totalt var det 23 forskrifter om sammenslåing av kommuner som ble vedtatt tirsdag. Også nye Ålesund har fått fastsatt sine forskrifter nå.

– Det er mye som skal på plass når kommuner går sammen og bygger nye kommuner. Nå avklarer vi navnet på mange av de nye kommunene. Jeg håper avklaringene bidrar til ro rundt prosessene slik at kommunene kan konsentrere seg om å bygge gode tjenester og lokalsamfunn for sine innbyggere, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner i en pressemelding fra regjeringen.

Til sammen har Stortinget vedtatt sammenslåinger av 109 kommuner til 43 kommuner og 13 fylkeskommuner til 6 fylkeskommuner fra 1. januar 2020.

Hvem får bestemme i Hustadvika kommune?

Vil ha mer effektive politikere

Mer effektivt og mer engasjerende. Forslaget til den politiske organiseringen av nye Hustadvika kommune er nå ute på høring.


I forskriften som ble fastsatt tirsdag er det blant annet fastsatt når sammenslåingen finner sted, navn på den sammenslåtte kommunen, antallet medlemmer i kommunestyret i den nye kommunen og enkelte andre regler som sammenslåingen krever.