6,7 millioner kroner

For Moldejazz sin del, reduseres støtten fra 2017 til 2018 fra 7.108.544 kroner til 6.700.000. Reduksjonen har imidlertid sin forklaring.

– Vi har faktisk søkt om mindre penger, 6.753.117 kroner, fordi kompetansekravet fra den gamle knutepunktordningen nå er fjernet. Den ble regnet til fem prosent. Dermed har vi fått omtrent det vi søkte om, og det er jeg selvsagt fornøyd med, sier festivalsjefen.

Solli stusser derimot over at Moldejazz bare har fått ett-årig støtte.

– Slik vi har fått det forklart, skulle festivalen differensieres på 1-, 3- eller 5-årig støtte. Så vidt jeg kan se, er det ingen som har fått fem-årig støtte her. Og Moldejazz har bare fått for ett år. Dette må jeg få en nærmere forklaring på før jeg uttaler meg om det, sier Solli.

– Mer rettferdig

Det er den tidligere Moldejazz-sjefen Jan Ole Otnes som leder utvalget som har jobbet med fordelingen.

De tidligere knutepunktfestivalene har med den nye ordningen fått en viss reduksjon i støtten. Moldejazz har vært knutepunktfestival gjennom flere år.

– Knutepunktordningen skapte unødig store forskjeller i tilskuddsnivået til ellers sammenlignbare musikkfestivaler. Vi har derfor valgt å gjøre en viss reduksjon i tilskuddene til flertallet av de tidligere knutepunktfestivalene. Dermed har vi frigjort midler som sammen med økningen fra Stortinget, har gjort oss i stand til å gi det øvrige festivalfeltet et løft som kommer til å merkes rundt om i hele landet, sier Otnæs.

Samtidig mener han at tilskuddene til de største festivalene er beholdt på et nivå som gjør dem i stand til å videreutvikle seg som spydspisser i sin sjanger og region.

Vekst for de fleste jazzfestivalene

På Kulturrådets hjemmesider heter det følgende etter at tildelingen ble gjort kjent torsdag:

«Jazzen er en av sjangerene hvor forskjellene i tilskuddsnivå har vært mest omdiskutert. I årets tildeling har en rekke jazzfestivaler fått en betydelig økning i tilskuddene. Kongsberg jazzfestival har fått en økning på 800.000 kroner til 2,4 millioner kroner i 2018, 2,6 millioner i 2019 og 2,8 mill. i 2020. Nattjazz, Vossajazz, Maijazz, samt jazzfestivalene i Oslo og Trondheim har også fått større økninger.

Tilskuddet til Moldejazz skal derimot reduseres, fra rundt 7,1 mill. i 2017 til 6,7 mill. i 2018. Som helhet har jazzfeltet fått en økning på 24 prosent fra 2017 til 2018, og er med den den sjangeren som har fått størst økning i årets tildeling. Populærmusikk følger hakk i hel med en økning på 23 prosent.»