Ei kvinne i begynnelsen av 30-åra sto nylig tiltalt for vold i Romsdal tingrett. Saka hun måtte svare for er fra slutten av mars.

Det var da konsert og dansefest på et ungdomshus i Rauma. Kvinna hadde vært på vorspiel og var beruset. Etter litt gikk kvinna bort til tre venninner som også var på festen. Hun grep rundt arma til en av dem, og påsto at hun hadde tatt mobilen hennes.

De skjønte ikke hva hun snakket om, og ei av venninnene spurte henne om hva som skjedde. Da sparket hun henne i magen, slo henne flere ganger i hodet med knyttet neve, og klorte og kleip henne i armene, skriver Romsdal tingrett i dommen.

Andre kom til og fikk den utagerende kvinna bort. Fornærmede dro etter hvert fra stedet. Hun hadde merker på huden etter hendelsen.

Tiltalte sa i retten at det ikke var hun som hadde gått til angrep på kvinna. Fire vitner ble hørt i saken. Retten trodde mer på vitnene enn på tiltalte, og endte dermed med å dømme kvinna for vold.

I straffeutmålingen viser retten til at kvinna er domfelt seks ganger tidligere, i det vesentlige for vinningsforbrytelser og befatning med narkotika.

«Volden er uprovosert og begått i ruspåvirket tilstand på offentlig sted hvor det er samlet en rekke yngre personer. Videre har knyttneveslag mot hodet og spark mot magen et stort skadepotensiale», heter det i dommen.

Tingretten fant ingen formildende omstendigheter og dømte henne etter dette til fengsel i 21 dager. Hun må også betale 3.000 kroner i saksomkostninger.