Utbrudd av norovirus på Molde sjukehus

Molde sjukehus har iverksatt beredskapstiltak etter at pasienter og ansatte har blitt smittet av norovirus.
Nyheter

– Vi går inn i en sesong med influensa og omgangssjuke. Noroviruset er relativt smittsomt, og derfor bestemte vi oss i dag for å stenge den ene sengeposten for inntak av nye pasienter, sier avdelingssjef for medisinsk avdeling i Molde, Oddbjørn Tomren, til  NRK.

Sjukehuset har de siste dagene vurdert situasjonen fortløpende etter det har blitt påvist smitte av viruset. Sjukehusets prosedyrer tilsier at ved smitte av flere enn to pasienter og ansatte må tiltak iverksettes. Tomren antar at det er snakk om opptil fire pasienter i tillegg til personale.

– Det er ikke noen stor dramatikk i dette, men det er selvsagt en beklagelig ekstrabelastning for pasienter som er lagt inn med annen sjukdom, fortsetter avdelingssjefen.

Pasientene som er smittet av omgangssjuken er innlagt på isolerte rom.

Tomren legger til at sjukehusa i Ålesund og Kristiansund stiller seg behjelpelig om det skulle være nødvendig å flytte pasienter.

(©NTB)