Maritech blir majoritetseier i Lillebakk

Averøyinger kjøper seg opp i Molde-firma.

Går sammen: André (tv) og Frode Lillebakk i Lillebakk Engineering sammen med Janne T. Morstøl i Maritech Systems AS.  Foto: Privat

Nyheter

Maritech Systems skriver i en pressemelding at de har blitt majoritetseier i Lillebakk Engineering i Molde. Lillebakk Engineering ble etablert i 2013 og tilbyr produkt og løsninger innenfor industrielt internett/IoT.

Maritech forklarer oppkjøpet med at de ønsker å styrke sin posisjon på dette området.

«Den stadig økende trenden med automatisering og digitalisering, der alt er på nett, har skutt fart også innenfor sjømatnæringen og akvakultur. For å være en ledende aktør under denne transformasjonen har Maritech investert i Lillebakk Engineering», skriver selskapet i pressemeldingen.

– Lillebakk Engineering allerede har levert system som har dokumentert en betydelig verdiøkning for kunden gjennom datafangst og analyse, sier administrerende direktør Janne T Morstøl i Maritechs.

Administrerende direktør Frode Lillebakk i Lillebakk Engineering mener det strategiske samarbeidet Maritech-Lillebakk passer som hånd i hanske.

– Det gir begge parter en unik mulighet å tilby kundene ekspertise og verktøy innenfor digitalisering og automatisering. Maritech er en ledende og anerkjent leverandør i det globale markedet innenfor sjømatnæringen og dette oppkjøpet vil bidra til å styrke Lillebakk Engineerings fokus innenfor akvakultur og oppdrettsnæringen og bli en katalysator for å vokse internasjonalt, mener han ifølge pressemeldingen.